Özkan Cengiz
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
www.ozkancengiz.net

Bir devre arası daha son buluyor.  Esasında bizler için devre arası pek olmuyor her ne kadar ligler mayıs sonu gibi son bulsa da biz 14 Haziran heyecanı ile Göztepe’mizden kopmuyoruz. Sonra transferler gelenler gidenler derken sezon açılışı, statü, fikstür, ilk maç, ilk deplasman hadi gene sezon hengamesinin içinde buluyoruz kendimizi. Bir de bu klasik telaşların üzerine bu sene GHD arsası, gibi olağanüstü bir olay ilave olunca sezon arası yaşamadık desek yeridir.

Zaman zaman eski yazılarımı okurum, geçenlerde gene bir göz atayım dedim. Şöyle bir tespitim oldu bilmem katılır mısınız eskiden daha eğlenceliymişim. Her ne kadar o zamanlarımız daha kahırlı ve azaplı geçse de o kahırın arasında makara yapabiliyormuşuz. Sonra göz attığımda bunu Göztepelist haberlerinde de gözlemledim.

Şimdi daha bir gerginiz tepkilerimizde, övgülerimizde haberlerimizde bir gerginlik var. Olayı kendi özelimizde değerlendirmeye kalktığımda herhalde sütten ağzımız yandığı için yoğurdu fazlaca üflüyoruz. Görünmeyen çizgilerimiz görünmeyen setlerimiz var.

Ama bunun tek taraflı bir durum olmadığını da düşünüyorum. Gerek İzmir’deki gerek İstanbul’daki yöneticilerimizde de aynı gerginlik söz konusu birebir temaslar gittikçe azalıyor. Her ay yapılan toplantıların artık konusu bile açılmıyor. görüşmelere zaman yok, E-postalar artık iletilemiyor, sms ler havada kalıyor, telefonla konuşma ise neredeyse insanlık namına bile yapılmamalı düzeyine ulaştı. Sn. İmam Altınbaş’ın gelip gittiği bile hissedilmiyor. Tribündeki sevgi saygı dengeleri yerini güç dengelerine bırakıyor. Her kesim kılıcını çekmiş yeni sezona doğru yol alıyor.

Bilmiyorum inanılmaz kötü bir tablo çizdim ama ne yazık ki olaya çok gerçekçi bakar iseniz durum bu.

Olumlu hiçbir şey yok mu tabii ki var.

Sn. Gültiken ufak ufak efsaneleşmeye başlayan gri gömleği ile her geçen gün yeni bir transfer yapıyor. Belki de son 5-10 yılın en bilinçli takım kurgusu oluşturuluyor. Kiralama kesinlikle yapılmıyor. Yıldız adayları gurbetçiler birer birer bonservisi ile toplanıyor. İlk beş hafta on beş puan yapmak hayali, hayalden öte vücut bulmaya başladı. Sezonu açan takımın bir arada durması bile bizi havaya sokmaya yetti. Genci yaşlısı bir yolunu bulsak ta Bolu’ya gitsek hesapları yapmaya başladı.

Bir yandan güzel gelişmeler, güzel bir yol, bir tarafta gergin gelişmeler, tehlikeli yol yeni sezon böylesine değişik bir denklem ile kapıya dayandı hangisi hangisinin gölgesinde kalacak hangisi hangisini bastıracak hangisi hangisinin etkisinde kalacak önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Bu süreci şansa bırakmamak her şeyin yüzde yüz güzele ve iyiye doğru gitmesini sağlamak ta çok zor değil. Herkesin ortak noktası Göztepe’nin başarısı ve ölümsüzlüğü bu zaten net e öyleyse ne gerek var savaşa.

Bu ligde otuzun üzerinde rakibimiz var hemen üstümüzde yılların ezeli rekabeti ile her an altımızdan halıyı çekmeye çalışan yerel rakiplerimiz bekliyor. Onun üstünde varlığımız ile Türkiye’de ki varlıkları sorgulanır hale gelen Bizans takımları bizleri bekliyor. Bunca zor mücadele bizi beklerken kendi aramızda mücadele niye.

Taraftar grupları hep beraber oturup tribünleri paylaşamaz mı bu paylaşımın sonucunda yeni sezon tezahüratlarını programlarını kırmadan dökmeden belirleyemezler mi? Sportif işlerden sorumlu yöneticimiz ile sportif direktörümüz basın üzerinden değil elele web sitesinde yer alamaz mı? Sportif Direktörümüz, Genel Müdürümüz taraftarlarımız ile toplanıp hoş sohbet edip dertlerini sorularını sorunlarını dinleyemez mi?, Sn. imam Altınbaş, Altınbaş ailesinin diğer bireyleri ile birlikte bir sabah kahvaltısını seferihisar da yapıp dünya tarihinde bir ilki gerçekleştiren taraftarlarını onore edemez mi? Göztepelist kulüpte yaşanan güzel gelişmeleri (Alt yapı, Müze vb) detaylı inceleyip yaratıcıları ile röportajlar yapıp geniş kitlelere aktamaz mı? vs vs vs vs

El ele vemek tek bir güç tek bir yürek olarak Göztepe içinden değil Göztepe’nin karşısındakilerle mücadele etmek en doğrusu.

Bu birlikteliği sağladığımızda ne kadar güçlü oluyoruz zaten hepimiz biliyoruz. Bu gücü kullanmalıyız hem de bu dakikadan itibaren.

haydi hep beraber sadece ve sadece TEK BÜYÜK GÖZTEPE İÇİN. Yeni sezona, Yeni Bir Başlangıç.

Özkan Cengiz
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
www.ozkancengiz.net

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter