İşte günün popüler sorusu !

Tabiî ki ben bu konuda karar verici veya yönlendirici değilim ama bu konuda ki kişisel görüşümü paylaşarak bu sezonki yazılarıma bir açılış yapma niyetindeyim. Normal bir zamanda normal bir kulüpte ve normal insanlarla bir takımın yöneticisi tabiî ki o takımın sevdalıları arasından seçilmeli bu soruyu sormak bile abesle iştigal.

Ancak gerek Göztepemizin başından geçenler gerek son on yılda yaşadıklarımız gerek se de Göztepelidir yöneticimizdir dediğimiz insanların tutum ve davranışları bizleri bu soruyu sormaya ve sormayı bırakın üstünde yorum yapmaya tartışmaya sevk ediyor.

Şu anki ortaya çıkan görüşlerin en uç ikisi şu şekilde ;

1-    Dışarından gelen insanlar mutlaka aralarına Göztepeli almalıdırlar. Kulübümüzü yüzde yüz yabancılara Göztepeli olmayanlara teslim edemeyiz.

2-    Kesinlikle almamalıdırlar Göztepelilerden Göztepeli olduğunu iddia edenlerden boynumuzun ölçüsünü aldık zaten Madem yönetici olacak Göztepeliler mevcuttu on senedir neredeydiler Altınbaş profesyonel yöneticileri atasınlar onlar yönetsin.

Her iki görüşe de katılabilir veya katılmayabilirsiniz. Bu iki görüş üzerindeki fikrimize geçmeden önce bir başka konuya dikkat çekelim. Tamam, biz bu görüşlerini tartışıyoruz de ne olacak bu görüşlerin uygulanması konusunda ne kadar karar vericiyiz? Hiç hem de hiç değiliz ne AŞ yönetimi için ne de Dernek yönetimi için karar verici durumunda değiliz. Sadece insanların karar almasını ve gerçekleştirmesini bekler durumdayız.

Konuyu biraz daha açalım neden karar verici durumda değiliz ?

Dernek için ;

1-     Derneğe üye olmadık,

2-     Üye sekte aidatlarımızı ödemedik,

3-     Genel Kurullara Katılmadık,

4-     Haksız yere üyelikten çıkarıldığımız da hakkımızı aramadık,

5-     Noter kanalıyla istifa ettik.

. vs vs vs
 
AŞ için ;

1-     Bilgin Grubunu kontrol edemedik,

2-     Yeni Asır bırakıyoruz dediğinde sahip çıkmadık,

3-     TMSF’ye Dinç Bilgin’e gitmek on sene sonra aklımıza geldi,

4-     Futbol Şubesini almak veya alanlarla masaya oturabilmek için yola çıktık strateji hataları ile ikisini de beceremedik.

.

. vs vs vs

Şimdi ne diyoruz biz Göztepeli’yiz bizi de yönetiminize almalısınız bize de görev vermelisiniz derneğimizi kaptırmayız vs vs vs.

Lütfen söyleyin siz olsanız ne yaparsınız.
 

İhale 15 Ağustos 2007’de yapıldı. Kongre 28 Eylül 2007 de  yani çok büyük terslik olmazsa asla temizlenemeyeceği, kolay kolay toparlanamayacağı, çözülemeyecek kadar büyük sorunları olan kulübümüz 45 gün içinde süt kadar temiz su kadar berrak olacak.

Şimdi Biz Göztepeliler olarak 10 senedir yapamadığımızı 45 gün içinde yapanlara diyoruz ki kardeşim bizi de alacaksın yönetime bizde söz sahibi olacağız yoksa ……. Adama ne derler biliyormusunuz.

Hadi Canım Oradan!

Rıza Hoca daha önce görevdeyken çok eleştirirdik bizzat ben buradan derdim ki ! Ya hoca buzdolobı gibisin tribüne bir el salla da kurban keselim diye kızardık bize gülücükler atmıyor diye. Gittikten sonra anladık ki çok hakkını yemişiz o tribüne oynamaktansa takımına oynuyormuş. Sahip çıkılsa ikinci efsaneyi yaratacak takımı kurmuşuz.
 
Bugün de benzer bir ruh hali içersindeyiz ya niye basın toplantısı yapmıyorlar niye taraftarları aramıyorlar niye bomba açıklamalar yapmıyorlar diye hayıflanıyoruz. Ama Altınbaş Grubu Rıza Hocanın telkinimidir değimlidir bilmem ama aynen onun daha önce yaptığı gibi hiç yaygara çıkarmadan çalışıyorlar.

AŞ’yi aldılar,

TFF’na tescil ettiler,

Hiç gerek yokken Logo ve İsim hakkını dernekten aldılar,

Derneği olaganüstü genel kurula karar aldırdılar,

Maçları Alsancakta oynamak için ziyaret yapıyorlar.

Kısacası satır satır ilerliyorlar umarım bu çizgilerini devam ettirirler.

İhale çalışmaları sırasında onlarca elektronik posta aldım. Hepsi de diyordu ki sendemi brütüs nasıl olurda yıllarca acımasızca eleştirdiğin Levent Ürkmez ile aynı safta yer alırsın nasıl olurda bütün söylediklerini yalayıp yutar Levent Ürkmez’in başı çektiği organizasyon için çalışırsın. Bugün bu yazıdan sonrada belki de Yabancıları desteklemekle suçlandığım elektronik postalar alacağım ama ben yine aynı cevabı vereceğim Göztepe’nin iyiliği için olduğuna inandığım her organizasyonu kişisel duygu ve düşüncelerimi Göztepe’nin iyiliğinin önüne geçirmeden desteklerim.

Yazı çok dağıldı ama son bir şey daha söylemeden geçemeyeceğim. Bugün karar verici değiliz ve bence nedenleri yukarıda ama ileride karar verici olmak istiyorsak bu hatalardan bir an önce vazgeçmeliyiz. Altınbaş’ın taahhüdü açık ve net bir gün bu işten vazgeçersek her şeyi bedelsiz olarak Derneğe teslim ederiz.

E! Öyleyse başta Göztepe Spor Külübü Derneği olmak üzere Göztepe’nin menfaati için çalıştığına inandığınız oluşumlara katılmak için daha ne bekliyorsunuz.

Özkan Cengiz
www.ozkancengiz.net
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter