Dünkü büyük sportif hezimet, bugünkü birinci lig haberleri Hayaller çekinceler onlar bunlar bunların hepsi kazan gibi olan kafamda kaynıyor da kaynıyor. Ama bu karışıklığın içinde emin olduğum tek şey sürekli değişen gündem için de gözden kaçmaması tarihe not edilmesi gereken gerçekler olduğu ve bu yazıyı sırf bunları kayda geçirmek zorda olsa yazıyorum. Çok fazla yorum yapmayacağım sadece olayları sıralayıp bırakacağım. Daha fazlasını şu an kafam kaldırmıyor.
 

1)      Sanki Göztepe’nin taraftara ihtiyacı varmış gibi yok 5000 Eskişehirli destek verecek falan filanlarla gerilen ortamda üç yüz tane Eskişehirlinin maça gelmesi ve üstüne aman gerginlik olmasın diye tepki gösterdikleri Sakarya atkısının kendilerine verilmesine rağmen atkıyı yakmaya kalkmaları olaylara sebep olmuştur.  Göztepe taraftarı üç tane Eskişehirli tepki verdi diye atkıyı çıkararak üstüne düşeni fazlasıyla yapmıştır. Atkının yakılmasına tabi ki izin vermeyecektir ve vermemiştir. Bu ülkenin hiçbir stadında Sakarya stadındaki pankart bulunmamaktadır. Bu olaylardan çıkacak ders Göztepe taraftarının tribünü her zaman dostlarına açıktır ama hiçbir zaman onlara ihtiyaç duymamaktadır. Bunun aksi yönünde verilen beyanatlar bir de kendi başkanı tarafından veriliyorsa ortamı germekten başka bir işe yaramaz.
 

2)      Çarşamba günü tam bir teyakkuz vardı. Göztepelist bir yandan Yalı Derneği bir yandan 1925 Derneği bir yandan Hizmet Derneği bir yandan otobüs için deliler gibi uğraştılar. Ve bence imkânsızı gerçekleştirerek büyükşehirden 3 konak belediyesinden 2 otobüs aldılar emeği geçen herkesi canı gönülden tebrik ediyorum. Ama bunlar için bu kadar uğraşılmalımıydı. Bu kadar uğraşmaya alına alına 5 otobüs mü alınmalıydı. Ticaret ve Sanayi Odası kafasını kuma mı gömmeliydi. Kulüp yönetimi 5 bin Eskişehirli yerine 5 Göztepeliye mi eğilmeliydi. Buradan çıkan ders taraftarı olmayan gereksiz takımlara 50 şer 50 şer otobüs kaldıran belediyelerin Göztepemize lütfen 3-5 otobüs tahsis etmesi, odalarında kafalarını kuma gömmeleri dostumuz düşmanımız bellidir. Gün geldiğinde devran döndüğünde kime nasıl muamele edileceği not edilmelidir. Asla unutulmamalıdır.
 

3)      Gelelim protokol tribününe, dün Eskişehir Atatürk Stadının protokol tribünü tıklım tıklımdı hatta bir yerlerden sandalyeler getirip merdivenlere sandalye attılar. Bu kalabalıkta kaç tane Göztepeli vardı sizce, yönetimi bir kenara koyarsak bir elin parmaklarını geçmez. Peki kaç tane İzmirli yerel yönetici vardı sizce sıfır bir tane bile yoktu. Yanlışlıkla gelmiş yolu düşmüş bir tane adam bile yoktu.  Sn. Ömer Dinçer, Sn. Fethi Yurttaş, Sn. İsmail Sütçü benim tanıdıklarım bunlardı. Tanımadığım veya orada olup ta görmediğim kişiler var ise tenzih ederim ama bu mudur yani Göztepe Camiası. Göztepe tarihinin beklide en kritik maçında orada olanlar bu kadar mıdır? Yazık.  Sn. Ekrem Demirtaş gazetelere ilan vermiş İzmir markasını arıyor. Logosunu arıyor diye. Önce İzmirin mevcut markalarına sahip çıkacaksınız. Sonra İzmir’e marka arayacaksınız. O verdiğiniz ilanların elli de birini Göztepe markasına ayırsaydınız. İzmir’e on katı reklam yapardınız. Ama her türlü ticari ve siyasi varyasyonu bir bakışta gören müthiş öngörünüzün bunu görmediğine inanmıyorum. Bu nedenle art niyetlisiniz başka bir şey değil. Buradan çıkan ders Göztepe’yi Göztepe yapan efsane kadro ve taraftarıdır. Gerisi laf salatasıdır. Efsane kadro 60-70 yaşına rağmen her maçta yerini almakta her maçta sahada tv de takımına destek vermektedir. Taraftar içinde bir şey söylemeye gerek görmüyorum. Bugün cefasını çekenler yarın sefasını çekecektir. Cefa çekmeden sefaya ortak olmayan isteyenlerde hak ettiği muameleyi görecektir.
 

4)      Maçın başında bir tezahürat vardı. Emniyet şaşırma taraftarı ayırma. Evet yanlış duymadınız dün Eskişehir Atatürk stadında Göztepe taraftarı ikiye bölündü Yalı ile 1925 arasına polis barikatı kondu. Verilen tepki doğruydu en kritik maçta Göztepeliler ikiye bölündü. Ama buna zannedersem biz sebep olduk her maçta birbirimizi yedik ottan b.ktan şeylerden birbirimizi düşman ilan ettik sonuç ortada. Haberler doğru çıkarsa seneye söylenilenler gibi Bankasya 1.liginde olursak uğraşacağımız çok adam olacak. Burada biraz da uğraşacak adam bulamadığımızdan birbirimizle uğraştık zannedersem. Bir an önce bir araya gelmeli ve hatta belkide yazılı bir anlaşma ile birlikteliği perçinlemeliyiz. Birbirini yok görerek birbirinin arkasından iş çevirerek bu işler olmadı olmayacak. Oturup konuşulmalı ve ortak müştereklerde anlaşılmalıdır. Burada en büyük görev dernek başkanlarına düşüyor. Benim kişisel fikrim yaş ortalaması daha yüksek olan ve tribün organizasyonundan uzak olan Hizmet Derneği olaya ağabeylik yapmalı ve  Yalı Derneği ile 1925 Derneği yöneticilerini bira araya toplayıp bu olayı derhal çözmeli bu kardeş ayrılığını bitirmelidir. Buradan çıkan Ders Göztepe’yi Göztepe yapan olgu taraftarıdır ve asla BÖLÜNMEMELİDİR.
 

5)      Elemeleri en yakından takip eden Gazete zannedersem Yeni gün’dü. Her maç Sn. Ömer Dinçer başta olmak üzere Çağatay Çağlar, Ersan Yetişir tribünde yerlerini aldılar. Yeni Asır yazarlarından maçlara tenezzül edip gelen bile yoktu. Yerel medyaya çok büyük iş düşüyor. Göztepe’yi yalnız bırakan yerel yönetici ve Göztepelileri açıkça teşhir etmeliler. Ben dün Sn. Ömer Dinçer’den bu sözü aldım. Biz her şey düzgün giderken ortalığı karıştırmak istemediğimizden sustuk ama olumsuz bir şey de hesabını soracağız dedi. Bekliyorum. Yerel Medyanın görevi budur. Şehre ve şehrin değerlerine zarar verenlere hak ettikleri muameleyi yapmak. Yeni Asır a gelince Osman bey herhalde hala kişisel kinini besliyor. Osman beye hatırlatırım Bir devir kapandı ne Yeni Asır eski yeni asır ne Göztepe eski Göztepe ikisi de aynı sebepten zor günler geçirdi ikisi de artık ayrı sermaye grupları himayesinde düşmanlık beslemenin zamanı değil. Şehrinin takımına sahip çıkma zamanı. Buradan çıkan ders medya ait olduğu şehrin en büyük değeri Göztepe’ye hak ettiği değeri vermeli ve desteklemelidir. Bunu yapmıyorsa yerel medya değildir.
 

Daha da uzatacaktım ama en iyisi bu kadar da kesmek umarım Göztepemiz için en hayırlısı olur ve hak ettiği olması gerektiği yerlere gelir.
 

Her Şey Tek Büyük Göztepe İçin

Alayına İsyan İnadına Göztepe

Özkan Cengiz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

www.ozkancengiz.net

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter