Özkan Cengiz
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
 
Dört maçlık periyodun sonuna geldik, devre arasına girdik. 
 
Dört maçın başında hedefi 12 puan olarak belirlemiştik. Dürüst davranmak gerekirse 10 puana da razıydık ama sekiz puanla tamamladık.  Olaya başka bir açıdan bakarsak 12 puanla lider olacağımızı düşünüyorduk ama bugün ortaya çıkan tabloda görüyoruz ki 12 puan alsaydık bile lider olamayacaktık. Puan farkı ancak 1’e düşecekti. 
 
Ortaya çıkan tabloda hem rakiplerimiz bizim beklediğimizden daha iyi bir süreç geçirip sürpriz gerçekleştirdiler, hem de biz beklediğimizden daha kötü bir süreç geçirip sürpriz gerçekleştirdik. Bu kısa süreçteki durumu analiz edip genele yayarsak ortaya çıkan çarpıcı gerçek lig ve şampiyonluk çantada keklik değil zorlu bir ikinci yarı zorlu bir süreç bizi bekliyor. 
 
Ligin ikinci yarısının bizim için nasıl geçeceği ise aradaki transfer ve kamp performansımız ile ortaya çıkacak. Bu dönemde ki en büyük güvencemiz yıllardır hem kendi kariyeri ile hem bizim kendisine bakış açımız ile rüştünü ispatlamış Diyadin hocamız. Ve tabi ki her gün daha ötesi de olmaz deyip yeniden yeniden bizi şaşırtan Sn Mehmet Sepil ve yöneticilerimiz. Tüm camiamız gibi bende bu ekibe sonuna kadar güveniyorum.
 
İlk yarı bir çok açıdan yenilikler ve tecrübelerle geçti, bu bir gerçek ki ne Sn. Mehmet Sepil sezon başındaki Mehmet Sepil, ne de bu işlerle ilgilenen Sn. Talat Papatya ve Sn. Barış Güçlü aynı kişiler değil, kuşkusuz her şeyden önce birbirlerini sonra Göztepe’yi en son olarak ta nispeten sektörü tanıdılar. Diyadin hocanın da katılımıyla çok daha iyi bir karışım oldukları gerçek merakla ikinci yarının ilk maçını bekliyoruz. 
 
Nazilli maçının özelinde ilk devrenin genelinde devre arasında neler olabilir kısmına bakarsak;
 
Yaklaşık 30 dakikalık ısınma sürecinin ardından kulübeye doğru gidişiyle sezonu kapattı izlenimi veren Cihan Yılmaz belki Göztepe defterini kapattı, belki de devre arasının ilk transferi olarak takıma yeni gelmiş gibi yola devam edecek.
 
85 dakika yatıp, yerlerde sürünen bir performans gösterip, 5 dakikada bir gol bir asist yapmasının verdiği özgüvenle tribüne trip atan Samet belki de devre arası tatilinde en yapmaması gereken şeyin tribüne trip atmak olduğunu sindire sindire öğrenecek.
 
Göztepe'den bir şekilde ayrılıp hala sağda solda bir yandan Göztepeli olarak gezip tozup bir yandan döne döne kendi dönemlerini eleştiren kardeşlerimiz yıllarca bu camianın bir bireyi olmanın verdiği sorumluluğu en üst düzeyde taşıyıp bunun doğal sonucu olarak formasına yeniden kavuşup istikrar abidesi gibi görevini yapan Burak Keskin ile her sene performansının üstüne koyan Sabutay tüm Göztepe'den gidenlere örnek olmaya devam edecek.
 
Kısa sürede sahiplenilen ve kendilerinden çok şey beklediğimiz oyuncularımız Başkan belli, hoca belli, tribünün desteği belli e öyleyse oynayalım çoşalım çoşturalım hep beraber yükselelim efsane olalım diye her zamankinden daha çok çalışacak çaba harcayacak.
 
Takımda yetenekleri kuşkusuz olan ama performans olarak yerlerde olan kardeşlerimiz saatlerce Ertuğrul’un videolarını izleyip profesyonelliğin para alarak oynamak anlamına gelmediğini profesyonelliğin sahada üstüne düşeni yapmak olduğunu özümseyecek.
 
Ve en nihayetinde yapılacak bölgesel takviyelerle de ne olduğu belli olan ve belki de süper lige kadar giden süreçte istikrarlı bir şekilde uygulayacağımız hücum savunma, duran top taktiklerimizin ne olacağı belirlenecek.
 
Bütün bunlar olduğunda işimiz kolay mı çok değil son dört hafta gösterdi ki bizim fikstür avantajımız var zor maçları hallettik mi son haftalarda şov yaparız söylemi hiç gerçekçi değil bu mücadele son dakikaya kadar sürecek ve bunun içinde tüm kadro ile hazır bir durumda olmaya çok ihtiyacımız var.
 
Neden 4 haftadır elimize kağıt kalem almadığımıza gelirsek, 4 hafta önce tüm camiamızı 12 puan dışında herhangi bir şey konuşmamaya davet ettiğimizden bize de bu çağrıya uymak kaldı.
 
Şunu söyleyebilirim son 4 haftada olayın akışına bırakılmasının etkisi de büyük olmak üzere gerek sosyal medya gerek se de camiamız çok önemli bir sınavdan geçti ve başardı. Tek bir hedefe yönlenmenin tepkilerini olumlu eleştiri yönünde iletmenin, trajik puan kayıplarına rağmen takımın ve oyuncuların arkasında durmanın, dedim dedi, söyledim oldu, eleştirdim bitti, biz kazanın altını yakalımda kendi kaynar yaklaşımlarını bir kenara bırakıp hocamıza başkanımıza oyuncularımıza yöneticilerimize güveniyoruz çizgisi üzerinden tam destek hep destek çizgisinde kendisini aşan bir performans gösterdik.
 
Bu işlerde emek harcayan tribün abileri başta olmak, tahriklere, yönlendirmelere, münferit seslere kulak asmayıp birlik ve beraberlik ile desteği birleştirmeyi hedef edinen sosyal medya yöneticilerine kendi adıma bir Göztepeli olarak çok teşekkür ediyorum. İstediğimizde neler yapabileceğimizi üzerimize oynanan oyunları nasıl bertaraf edebileceğimizi çok net gösterdik.
 
Dün Göztepe’miz için çok değişik bir gündü, sabah Göztepe’nin her dönem üyeleri değişen ama enerjisi çizgisi değişmeyen uniforce tarafından organize edilen tesise ağaç dikme organizasyonu ile başladı gün ardından tek küfür edilmeyen hatta içinde küfür olarak algılanabilecek kelimeler var diye ülkenin tüm tribünlerinde hergün söylenen tezahüratı kendi otokontrolü ile susturan, oyuncusuna performans ve hareket açısından çok söylenecek söz olmasına rağmen tam desteğini esirgemeyen, önceki Başkanına vefa gösteren selam eden, muhteşem bir tribün ve bunu süsleyen 2-0 lık üç puan. Günün devamında maçım hakemi tarafından hayatımda yönettiğim en güzel maçtı şeklinde tanımlanan 4.000 kişilik tribünü ile hentbolda 11 de 11 yapmanın verdiği müthiş haz. Herhalde kemiklerimize kadar neden Göztepeli olduğumuzu hissettiren müthiş bir pazardı. Umarız bu pazarlardan her Pazar yaşamaya devam ederiz.
 
Tabi her şeyin bu kadar mükemmel olmasında birçok insanın emeği ve çabası var. Ama sezon başındaki yazımızda da ifade ettiğimiz gibi Göztepe gibi dinamik bir yapıyı böylesine olumlu ve hedefe yönelik bir kitleye dönüştürüp hedefe en doğru şekilde yönetebilecek en önemli öğe Lider.  Sezon başındaki talebimiz bir Başkan değil Bir Lider demiştik. Sn. Sepil yarım sezonluk performansı ile beklentilerimizin bile çok ötesine geçerek, bir lider değil efsane bir Lider olacağını açıkça gösterdi.
 
Görünen, gözlemleyebildiğimiz her yerde kendisini görüyoruz. Sabah ağaç dikenlerin yanında, öğlen protokol tribünün en önünde, öğleden sonra polar ve maskesi ile gençlerin en önünde, hentbol maçında tribünde, hafta içinde sosyal medya temsilcileriyle, hafta başında üniversite panelinde, Göztepe isminin her geçtiği her yerde sloganıyla hareket eden Gözgöz TV’yle yarışır bir şekilde Göztepe isminin geçtiği her yerde. Bunların yanında takip edemediğimiz göremediğimiz ama etkileri Göztepe tarihini etkileyecek kapalı kapılar ardında ilerleyen, stat, sistem, tesis, araştırma vb onlarca proje. 
 
Göztepe’miz bir çok açıdan kıskanılan imrenilen bir takım olmaya çoktan başladı ve bu durum gün geçtikçe artarak devam edecek. Tabi böyle olmasının doğal sonucu olarak ta her geçen gün üstümüze oynanan oyunlar artacak, çıkışımızı engellemek isteyenler artacak, Türk Futbolu kendisini dönüştürmeye gelen Göztepe’ye karşı setler kuracak bunların hepsini aşmamızın tek koşulu birlik ve beraberliğimizi en üst düzeyde tutup tek güç tek bilek olarak yüreğimizi ortaya koymaktan geçiyor. 
 
Bu da bizim doğru liderle en iyi yapabileceğimiz şey, Görüyoruz ki lider de hazır o zaman haydi hep beraber kendimizi kampa alıyoruz, ikinci yarıya en iyi şekilde hazırlanıyoruz. İkinci yarının ilk maçında takımımız sahada bizler tribünde öyle bir başlayalım ki dost düşmanın ağzından kelimeler dökülsün Şampiyon Belli İkinci Kim?
 
İlk günden bu güne bugün den sonsuza HER ŞEY TEK BÜYÜK GÖZTEPE İÇİN
 
Özkan Cengiz
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
 
 
 
 

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter