Özkan Cengiz / Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Ne Yapacağız ?

İlk yarı sona ermiş, takım ilk yarıyı lider bitirmiş bizlerinde içlerinde olduğu önemli bir kitle olumlumalar yapıp övgüler düzüyordu. Nasıl övgüler söylüyorduk.

1) Süper bir takım değiliz ama müthiş mücadele ediyoruz. Yıllar sonra ilk defa takım olduk.

2) Maçları 18-20 kişi oynuyoruz, giren çıkan kadroya alınan alınmayan hepsi görev verildiğinde sanki hep oynuyormuş gibi yıllar sonra ilk defa yedek kulübemiz dert değil nimet oldu. 

3) Çok iyi takımlarımız oldu ama bu kadar güzel birliktelik sağlanan takımla ilk kez yüz yüzeyiz.

Devre arası oldu keşke olmasaydı. Kamp bitti. Övgüleri gözden geçirelim;

1) Gene mücadele ediyoruz ama sanki biraz top yekûn değil parça parça.

2) 18 kişilik kadrodaki hamle adamlarını göndermenin sıkıntısını yaşıyoruz, birde gelenlerin hazır olmaması kadro derinliğine zarar verdi. Yedekler yeterli olmuyor, oynayanlar kesilmiyor.

3) Okan hoca en iyi antrenman maçtır mantığı ile yeni gelenlerin maç eksiğini oynatarak giderme tercihi takım da sanki haksız forma dağıtılıyor inancımı oluşturdu. Birliktelikte sıkıntımı var. Herkes biraz rölantiyemi çekiyor kendini tereddütleri baş gösterdi.

Şampiyonluk zor iş hele hele bu ligde bir çok lige daha zor, çünkü her ligde bir süre sonra işin rengi belli olduğu için lig formaliteye dönüyor. Ama bu ligde her şey her zaman son hafta bitiyor. Ve o nedenle ligin sonu yaklaştıkça siyasiler, TFF, hakemler vb etkenler etkinleşiyor. Oyuncuların gelecek hesapları, takımların farklı hesap kitapları ligi çok zor hale getiriyor.

Sonuç ligi koparıp gideceğiz bir dönemden her anlamda yara alarak çıktık. En az yara aldığımız yer esasında en önemli yer puan tablosu. Bu kadar puan kaybına rağmen hala play off sıralaması içinde direk çıkma potasının hemen altındayız. Ama başka takımlar için yara olmayan bir yerden yara aldık. Ahenkimiz bozuldu.

Neden böyle oldu;

İlk olarak Okan hocanın sistemi bozuldu sanki devre arası transferleri kendi yapmamış gelenleri gidenleri kendi belirlememiş bunları da kafasındaki oyun sistemini oluşturup kararlaştırmamış gibi bir türlü yeni oyun sistemini kafasında oturtamadı. Kafasındaki karışıklık özellikle ilk 11 lere bariz yansımaya başladı. Basit hatalar yapmaya başladı, basit hatalar Göztepe çığı etkisi ile büyüdü, daha büyük hatalar yapmaya başladı, gerildikçe bocaladı, bocaladıkça şaşırdı. Şaşırınca çareyi belli oyunculara sırtını dayamakta buldu onlardan da umduğunu bulmayınca hepten sıkıntıya düştü sonuç soyunma odasında istifaya kadar gitti. 

Futbolculara gelince onlarda hocanın kafa karışıklığından etkilendiler zaman zaman ne yaptıkları belli olmuyor. Bazısı gidenlere bazısı gelenlere takılıyor gibi, mücadele etmiyorlar desek yalan olur ama biraz boşa mücadele ediyorlar gibi sanki verimlilik her geçen gün azalıyor ilk yarı kesik kesikte olsa gördüğümüz baskılı oyunu bu yarı neredeyse hiç görmedik. Hocalarına soyunma odasında değil sahada sahip çıksalar belki bugün bambaşka bir yerde olacaktık.

Saha da mücadele edenler zor bir dönemden geçiyor, bu her şampiyonluk hikayesinin içinde olan bir dönem, sportif kişilerin bu dönemlerden geçmelerini sağlayacak kişi yöneticilerdir. Ben sosyal medyada, basında yazan arkadaşlarımızın biraz kaypak davrandığını düşünüyorum. Yönetimi parçalara ayırıp, profesyoneller kötü ama bizimkiler iyi, bizimkiler kötü ama profesyoneller iyi, en popüler en kaypağı da Başkan iyi ama çevresi kötü. 

Böyle bir dünya yok. CEO’lar, profesyoneller karar alırken Başkan, Başkan vekili, diğer yöneticiler çelik çomakmı oynuyor. Veya tam tersi Başkan karar alırken ister profesyonel olsun ister camia olsun adı yönetici olanlar yöneticiliği bırakıp idarecilik mi yapıyor. Ortada bir yönetim performansı sorunu varsa bundan o yönetim performansını gösteren herkes sorumludur. 

Şimdi lig için çok önemli bir deplasmanın hemen öncesinde darmadağın olarak bir cumartesi sabahına uyandık. Ne yapmalıyız, Eskişehir maçı ile bu lige yeniden pençelerimizi geçirmeliyiz. Herkesin ilk aklına gelen hoca değişikliğini yapmalımıyız.

Bu ligde, şampiyonluk yolunda kan değişikliği çok önemli bir araç son 10 yılda şampiyon olan takımlara bakın hepsinde neredeyse yapılmış bir işlem. Ama bu ligdeki kan değişikliğini yaparken görevdeki hoca üzerinden yorum yapmak doğru değil gelecek hoca üzerinden yorum yapmak zorundayız. 

Elimizde bizzat Sn. Sepilin yaptığı iki hamle var. Bir alt ligde Diyadin hamlesi ile şampiyonluğu aldık, bu ligde Önder Özen hamlesi ile düşme potasındaki iki takım birbiri ile oynamasa düşmüştük. Kişisel analize girmeyeceğim ama simgesel bakarsak hamleyi bir üst lig hocası ile yaptığınızda şampiyon olduk. Tersi durumda yalan olduk. O zaman varsayım hoca değişikliği yapacağız yerine koyacağımız kişi Okan hocayı aratmamalı, Okan hocayı arayacaksak niye kaybediyoruz.

Bugün itibariyle Başkanın, Yönetimin, Hocanın, Futbolcuların, Sosyal medyacıların, Tribünlerin yapacağı ilk iş kendilerine karşı en dürüst olacak şekilde ayna karşısına geçip bir on dakika sohbet etmeleri gerekiyor. Tam olarak ne istiyorlar önce kendilerine itiraf etsinler.  

Herşey bir yana Şampiyonlukmu istiyorlar, Küçük olsun bizim olsunmu istiyorlar, o adamlarla şampiyon olacaksa olmasınmı istiyorlar, amaaaan sıkıldık ne olacaksa olsunmu istiyorlar, İşte stadla menderes olsunda süper lig neyimize mi diyorlar buna karar versinler. İşte bu kararlardan sonra çoğunluk karar ne çıkıyorsa ona göre hareket edelim. 

Şunu her yerde yüksek sesle söylüyorum. BEN HİÇ KİMSEDEN DAHA BÜYÜK GÖZTEPELİ DEĞİLİM BUNU İDDİA ETMEK HADDİM DEĞİL, AMA ÇOK HADDİM OLDUĞUNA İNANARAK İDDİA ETTİĞİM BİRŞEY VAR KİMSE DE BENDEN BÜYÜK GÖZTEPELİ DEĞİL.

Bu yazdığımı Sn. Başkan, Sn Yönetim Kurulu, Sn.Yöneticiler, Sn.Hocalarım, Sn.Futbolcular, başta sosyal medya cengaverleri olmak üzere Sn. Camiamın her bir ferdi yüz kere içinden tekrar etsin. Birbirimize sararak birbirimizin kuyruğundan çekerek ne olacak bir b.k olmayacak. Uğraşacak adammı arıyoruz İşte rakipler orada Sivas, Eskişehir, Malatya, Giresun, işte başarımızı istemediğine inandığımız TFF, Hakemler, Siyasiler orada…

En azından puan tablosu açısından kaybettiğimiz hiç bir şey yok. Bu ligde ligin bitimine 10 hafta kala şampiyonluk potası ile 5 puan hiç bir şey değil. Bu takımda şampiyon olacak teknik ve mücadele yeterliliği var yeter ki şampiyon olmak isteyelim. Ve bunun için dürüstçe çaba harcayalım.

Gelelim başlığa şimdi ne yapacağız?

Ben ve binlerce arkadaşım buradayız, hangi ligde olursa olsun hangi takım olursa olsun hangi yönetim olursa olsun. 5 senedir içerde maç kaçırmayan 10 yaşındaki kızımda önümüzdeki 40 sene kendi yaş grubu ile burada olmaya devam edecek. Biz bu tribünlere bu takım maç kazandı diye şampiyon oldu diye çıkmadık. Maç kaybetti diye şampiyon olamadı lig düştü diye de inmeyeceğiz.

O sebeple bugün yarın olan olacak hiçbir gelişme gerçek anlamda bizi ilgilendirmiyor. Ne olursa olsun Göztepe’mize bir şey olmasın.  Karar alanlar, karar alanları etkileyenleri de bu rahatlığa davet ediyorum. 1 saatliğine de olsa bu kafaya gelseler bütün sorunlar çözülür.

Alayına İsyan İnadına Göztepe 

Herşey Tek Büyük Göztepe için

Özkan Cengiz / Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter