Özkan Cengiz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. 

Nasıl Geçti Habersiz Yarım Sezon!!

Evet PTT 1. Ligdeki ilk sezonumuzun yarısını tamamlamış olduk. 

Detaylara girmeden öncelikle bir adım geri atarak genel çerçeveye bakar isek, lige yeni çıkmamıza rağmen sezonun ilk gününden itibaren gerek rakiplerimiz gerekse spor otoriteleri açısından ligin favorisi konumundayız.  İşin somuta gelmiş kısmına bakarsak liderin 3 puan gerisindeyiz. Son maçımızın 70.dakikasında liderdik. 90.dakikasında 7. olduk. Esasında dürüst konuşursak bu ligde şu anda puan hesabı yapmak çokta doğru değil çünkü lider ile 12. Arasındaki puan farkı 6. Yani iki mağlubiyetle düşme potasının hemen üstüne gitme iki galibiyetle şampiyonluk potasının en başına gitme ihtimali halen var. 

Puan dışındaki sportif duruma bakar isek Göztepe’mizin geçmişindeki 1.lig maceralarını gözden geçirdiğimizde dernek yönetimlerinin olduğu 18. Yıl boyunca yarım sezon çıkmaya yarım sezon düşmemeye oynadığımız yılların sonrasındaki A.Ş. yönetimlerindeki sezonlarımızı gözden geçirirsek, esasında şampiyon olduğumuz sezonların tamamında ligi son 10 hafta forse etmişiz. 

Bu durumun nedenine baktığımızda bizim havaya girmemiz yüzde elli sebep ise yüzde elli sebepte ligde önemli sayıda takımın son düzlüğe nefesinin yetmemesi, PTT 1.ligdeki takımlara şöyle bir göz gezdirdiğimizde Biz, Altınordu, Ksk birazda 1461 i ayırırsak tamamı şehir takımı, ve bu şehir takımlarının şehrin dinamiklerine göre iyi ve kötü dönemleri oluyor, günlerine göre ekonomik veya siyasi konjoktür lehlerine çalışıyorsa ön plana çıkıp başarılı oluyorlar ama şehir desteğini çektiğinde yarı yolda kalıyorlar. 

Bu seneye dönersek esasında ligdeki şehir takımlarında hareketlilik had safhada tamamı başladığı hoca ile devam edemiyor, şu an zirvede olanların bir kısmında maddi problemler had safhada bir kısmında başladı başlayacak. 

Altınordu market anlayışı ile hedef belirlediğinden ligde bir iddia ortaya koymuyor, Ksk son hızla İzmirspor, Altay ve Bucanın peşine takılmış durumda ve bu kör döğüşünün içinde sezon arasında ortaya çıkan tablo başta da dediğimiz gibi enteresan bir tablo, şampiyonluk potası ile düşme potasının arasındaki puan farkı 10 yani 3,5 maç geriye 17 maç kaldığını düşünürsek adeta sezon en baştan başlayacak. 

Bu tablodaki yerimizi değerlendirirken iki ayrı açıdan bakılabilir, bir açıdan bu kadar kısır bir ligde elimizdeki fırsatları değerlendirip vurup geçebilirdik büyük fırsat kaçırdık denilebilir, bir açıdan bu kadar saçma sapan bir ligde takımda taşlar yerine oturmamışken kadro derinliğini kaybettiğimiz anda iyi toparladık iyi konumda bitirdik diyebiliriz. 

Esasında ligin ilk yarısını bizim açımızdan değerlendirirken 6 maçlık periyot üzerinden yorum yapsak yanılmayız. Altınordu, Adana Demir, Ksk maçlarından alınan 0 puan bir anda herşeyi bitirecek beraberinde kaosu parçalanmayı kaybedilen sezonu getirir gibi oldu. Ardından Samsun, Bolu, 1461 maçlarından gelen 9 puan yeniden şampiyonluk şarkıları, beraberlik, hedefe yönelme, birlik olmayı beraberinde getirdi. Kışla yaz gibi bir 6 maçlık periyot ilk yarıyı yorumlarken en çok üstünde durulması gereken durum bence. 

Bundan sonrası ne olur dediğimizde doğal olarak hepimizin düşündüğü ara transferde yapılacak birkaç nokta takviye ve ardından ligdeki rakiplerimizin çeşitli sorunlar nedeniyle birer birer çözülmesi ile şampiyonluk çok uzak değil. Ama bir diğer açıdan önceki sene yaşadığımız Giresun geçen sene yaşadığımız Bandırma tecrübeleri rakiplerimizin bir veya ikisinin mücadeleyi son dakikaya sürüklemesi halinde ne olacağı kafamızdaki en büyük soru işareti. 

Genelden özele gelip takımımızı değerlendirmeye alırsak bu yarım sezonda esasında öne çıkan tartışılan sürekli gündem olan oyuncumuz yoktu. Bir takım oyuncumuz sezona kötü başlayıp sonra üstüne koymaya başladı. Örneğin Gosso, Giray, Hakan Arslan, Oğuzhan, Emre Aygün  herhalde 17 hafta boyunca her hafta bir önceki haftadan daha iyi oynayan oyuncularımız oldu.  Bir grup oyuncumuzun ne olup ne olmadığını anlayamadık. Kah maçın yıldızı, kah bu sahadaki de kim, Leroy, Gökhan Karadeniz, Maah, Vleminckx, Mirkan, Hakan Barış. Bir grup oyuncumuzda tam bir hayal kırıklığı oldu, Gökhan Değirmenci, Benjamin Fuchs, Barış Başdaş. 

İşte böyle karmakarışık bir takımla başta dediğim gibi bir açıdan çok başarılı bir açıdan çok başarısız olduk. Sezon değerlendirmesi yaparken en çok tartışılan adamdan hocamızdan Diyadin den bahsetmezsek biraz kıvırmış oluruz. Diyadin değerlendirmesi yaparken esasında kendi analizini kendi lafları ile yapar isek;

Geçen sene bu zamanlardan az önce yani sezon arasına 2 maç kala bir grup arkadaşımla Diyadin hoca ile sohbet etme fırsatı bulduk. Hoca geçen sezonun ikinci yarısı ile ilgili yaptığı değerlendirme de devreye şu puanla girersek çıkarız şu puanla girersek çıkamayız ama mücadele son doksanda biter dedi. Dürüst davranayım ne dediyse yaptı dediği puanla devreye girdik ve şampiyon olduk ve son haftaya kadar sürdü. Kimisi şans diyebilir kimisi kısmet kimisi bandırma sayesinde diyebilir ama gönül rahatlığıyla söyleyebilirim adam 19 hafta önceden ne olacağını nasıl olacağını söyledi ve öyle oldu. 

Aynı sohbetin ikinci kısmında laf bu sezona geldi, hedef play off olsun geyiği yaptık. Bende Göztepe’de 3.lüg için otuz kusur maç yapmayız dedi. Pekiyi ne olur dedik. Büyük oranda takımın yapısını değiştirmemiz bir yapısal değişiklik yapmalıyız dedi. Bunu da yapacağız. Sonra dedik. 

Yeni takım sorunlu takımdır dedi bir araya gelmesi taşların oturması zaman alır dedi. Eeeee hocam sadete gel dedik. Ben yeni takımla 10 hafta dayanır kovulmazsam ben şampiyon yaparım kovulursam Uğur hoca gelir o yapar ama takım şampiyon olur dedi. Hepimiz birbirimize baktık güldü, aramızda öyle bir şey oldu dedi O yeni takım yapıyor dayanamıyor kovuluyor ben geliyorum şampiyon yapıyorum ben takım yapıyorum dayanamıyorum kovuluyorum o geliyor yapıyor dedi. 

Hocam hazır bu ayrılma işleri açılmışken sormadan edemeyeceğim dedim. Siz bazen kızıyorsunuz çekip gidiyorsunuz bizi de biliyorsunuz taraftar olarak rahat durmayız üstünüze geliriz gene kızıp gidermisiniz. Bak kardeşim dedi dışarıdan nasıl gözüküyor bilmem ama ben kariyerim boyunca hiç kimseyi yarı yolda bırakmadım hiçbir yerde işimi bitirmeden ayrılmadım ve hiçbir yerden istifa etmedim hep kovuldum dedi. 

Geride kalan yarım sezon boyunca ne zaman hoca tartışılır olsa hep aklıma bu dialog geldi, Hoca beni ikna etmişti bırakıp gitmeyeceğine, Başkan da fırsatını bulup soran herkese açık açık söylemişti ben sezon ortasında hesap kesmem sezon sonunda bakarım diye bu sebeple sportif olarak hayırlı mı olur hayırsız mı olur zaman zaman tereddüt etsem de hocamızın değişmeyeceği konusunda hiç tereddütüm olmadı. 

Yaşayacağımız yarım sezonda da biliyorum ki iki tarafın tavrı da aynı olacak o sebeple takımıma faydalı olacak işin hocanın varlığı tartışmak olmadığını biliyorum. Bu nedenle sezonun sonu şampiyonluk olsun veya olmasın bu konunun sezonun sonunda masaya yatırılacak olduğunu bilip ona göre bir döneme hazırlıyorum kendimi sizlere de tavsiyem böyle yapın. Oyuncuyu tartışın, hocanın tercihlerini tartışın, oyun planını tartışın ama varlığını tartışmayın kendinizi ve daha önemlisi Göztepemizi yıpratırsınız. 

Geride kalan sezonla ilgili söylemek istediğim son konu Manisa Stadyumu. 15.000 kişilik olsa bile Gürsel Aksel Göztepe Stadyumu biran önce yapılsın oyalanmayalım fikrinin bayraktarlığını her ortamda yaparken kafamda canladırdığım bir hayalim vardı. Öyle çok büyük bir şey de değildi. Sahaya yakın akustiği ambiansı güzel olan orta sınıf bir stadyumdu hayalim. Hayallerim Manisa stadyumunda vücuda geldi, bu eski stadyumda aldığım zevki kelimelerle ifade etmem zor çok uzatmayacağım ne oluyorsa olsun nasıl oluyorsa olsun biran önce Gürsel Aksel Göztepe Stadyumu olsun. 

Şunu çok açık ifade etmek zorundayız. Süper lige çıktığımızda bundan önceki çıkışlarımızdan çok farklı bir çıkış olacak çünkü bu sefer ayaklarımızı hiç olmadığı kadar sağlam yere basarak geliyoruz. Şunu da çok açık ifade etmek zorundayız. Her ne kadar bu sene şart değil desek te Süper lige çıkamazsak bugünkü kazandığımız ivme den istesek te istemesek te bir adım geri düşeceğiz. Bu sebeple çıkmalıyız. Ve bu saçma sapan ligin saçma sapan sezonunda bu hiçte zor değil yeterki hep beraber yeterince isteyelim.

Alayına İsyan İnadına Göztepe

Özkan Cengiz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. 

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter